Home

Nieuws 308 x bekeken

Indonesië heft verbod Amerikaans diermeel op

Jakarta - Indonesië gaat weer Amerikaans diermeel invoeren. Het land had een verbod op de invoer afgekondigd in april nadat er bij een Amerikaanse koe BSE was geconstateerd.

Op basis van de resultaten van een risico-analyse van Indonesische autoriteiten is geconcludeerd dat het diermeel voor gebruik in diervoeder geen gevaar oplevert voor mens en dier. De Indonesische overheid heeft daarom het verbod uit april ingetrokken.

De Indonesische regering zei voor slachtafval, hele botten en gelatine een uitgebreide risico-analyse is vereist.

Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw, wordt alleen diermeel geleverd aan Indonesië van fabrieken die door Indonesië en de APHIS (Animal and Plant Health Inspection Service van het Amerikaanse ministerie van landbouw) zijn goedgekeurd.

Of registreer je om te kunnen reageren.