Home

Nieuws 831 x bekeken 1 reactie

Groenlinks: geen EU-subsidie voor voedselbank

Den Haag - Groenlinks blijft tegen het aanvragen van Europese steun voor de voedselbank. Dat blijkt tijdens een verkiezingsdebat dat de Federatie van Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) in Den Haag organiseerde.

Liesbeth van Tongeren is tegen de steun voor de voedselbanken. “We moeten niet accepteren dat mensen zoiets vernederends als de voedselbanken nodig hebben. Als je dan een hulpje zoals de voedselbank inzet, krijg je de grotere veranderingen er niet door”, zegt Van Tongeren.

Ze wil via zwaardere belastingen voor grote vervuilers de voedselketen verduurzamen en de koek beter verdelen, waardoor voedselbanken niet meer nodig zijn.

De voedselbank in Nederland groeit volgens een woordvoerder van de organisatie 50 procent per jaar. Een Europese subsidie voor voedselhulp, van 15 miljoen euro, werd door Nederland niet aangevraagd, omdat VVD, PVV en Groenlinks tegen waren. Vrijwel alle andere lidstaten maakten wel gebruik van de subsidieregeling.

Op internationaal vlak wil Groenlinks meer aandacht voor de verliezen van voedsel van veld tot mond. “Dat is 40 procent. Daar moeten we meer naar kijken, het is een stukje van de sleutel om de honger in de wereld tegen te gaan.”

Eén reactie

  • joannes

    Groen Links wil ¨met zwaardere belastingen voor grote vervuilers van de voedselketen¨ verduurzamen en de koek beter verdelen! Groen Links wil gewoon meer ¨speel geld¨om vooral te discussieren en te bestemmen voor ¨ideeën¨ zodat een voedselbank niet meer nodig is, maar vooral veel ambteneren en procedures voor de distributie van het ¨speelgeld¨. Wanneer stellen ze een keer voor dat gewenst gedrag beloont wordt met een belasting verlaging om de belasting druk voor ¨normale¨ burgers te verminderen? Dan hoeft er ook geen bureaucratie te worden opgezet om de distributie van dat geld te regelen. Dat is veel efficiënter!

Of registreer je om te kunnen reageren.