Home

Nieuws 269 x bekeken

Graincorp koopt positie handel plantaardige oliën

Sydney – Graincorp neemt voor in totaal 472 miljoen Australische dollar (390 miljoen euro) twee producenten en handelsbedrijven van plantaardige oliën over: Goodman Fielder’s Integro en de Gardner Smith Group.

Door de overnames wordt het Australische grondstoffenbedrijf één van de grootste spelers in de Pacifische regio, die wordt gedomineerd door handelshuizen in Hongkong en Singapore. Graincorp denkt door de deal te kunnen profiteren van de groeiende lust naar soja-, koolzaad- en palmolie in Azië en dan vooral China. De sojaprijs tikte onlangs door misoogsten in de VS en het groeiende verbruik historische recordhoogtes aan. Graincorp heeft na de deals een verwerkingscapaciteit van meer dan 300.000 ton oliezaden. Het bedrijf stelt ook dat de overname leidt tot diversifiëring. Nu is het bedrijf vooral sterk met graan.

Of registreer je om te kunnen reageren.