Home

Nieuws 1547 x bekeken 4 reacties

'Geen dierentransport boven 28 graden'

Den Haag - De Partij voor de Dieren (PvdD) wil een verbod op veetransporten op dagen dat het warmer is dan 28 graden. Dat liet de partij zondag weten.

De partij zegt beelden in handen te hebben van afgeschreven fokzeugen die tijdens transport sterven vanwege de hitte op een verzamelplaats in Noord-Brabant.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hoort controles uit te voeren bij diertransporten, om erop toe te zien dat voorschriften worden nageleefd, stelt de partij. Maar volgens partijleider Marianne Thieme is dat onvoldoende om in periodes van tropische hitte het dierenwelzijn te kunnen garanderen.

De organisatie die de beelden maakte, heeft de temperatuur gemeten in veewagens met varkens en kippen. Volgens de PvdD was de temperatuur daarin op sommige momenten boven de 34 graden. "Hiermee worden de Europese regels overschreden, die bepalen dat de temperatuur in de wagen in principe niet meer dan 30 graden Celsius mag bedragen", benadrukt de partij.

De PvdD stelt dat op de videobeelden te zien is hoe de uitgeputte hijgende zeugen, nadat ze uit de veewagen komen, naar de verzamelhokken worden geleid. "Na enkele minuten zakt een zeug door haar poten en sterft ter plekke."

ÀNP

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  Ga vandaag eens kijken bij onze oudjes in Ermelo die al een week ongewassen in bed liggen, met deze hitte, alleen zou de stank al genoeg moeten zijn hier iets aan te doen. hoe ver wil de dierenpartij gaan met korten op de oudjes ten gunste van de dieren.

 • detelg1

  Ook alle auto's, bussen en treinen aan de kant boven de 28 graden. Waarom dieren niet vervoeren en mensen wel??

 • Flyinghollander

  En hoeveel van die dagen zijn er in NL? Storm in glas water.
  De wagens zijn modern, verzien van water,ventilatie. Je zou haast, zoals Aart al zegt, de bejaarden erin stoppen, hebben ze toch nog wat luxe.

 • B bob

  De tijd dat jullie zelf voor jullie ouder zorgde is lang voorbij Aart . Stop ze maar in een verzorgingshuis en kanker op de regering als ze de miljarden euro's niet meer op kunnen brengen. De PvdD heeft geen slagkracht maar stuurt wel aan op de goede ontwikkelingen waardoor de veehouder uiteindelijk niet helemaal verdwijnt uit Nederland. Hoeveel mest scheelt het als we gewoon alleen nog maar vlees invoeren ? Nadat Duitsland zelfvoorzienend werd met varkensvlees gaat het nu ook snel met pluimvee en rund die kant op.

Of registreer je om te kunnen reageren.