Home

Nieuws 1340 x bekeken 3 reactieslaatste update:13 feb 2013

ChristenUnie wil eerder uitbetaling toeslagrechten melkveehouders

Den Haag -De ChristenUnie wil dat de Europese toeslagrechten aan melkveehouders eerder worden uitbetaald. Melkveehouders dreigen binnen nu en enkele weken door de lage melkprijs en de stijgende kosten voor veevoer en diesel dieper in de schulden te raken, zegt de ChristenUnie.

Kamerlid Esmé Wiegman roept staatssecretaris Henk Bleker van landbouw op om in Brussel een verzoek in te dienen voor vervroegde uitbetaling van de toeslagen om te voorkomen dat mekveehouders in liquiditeitsproblemen komen.

De oproep van de ChristenUnie komt op een opvallend moment. De internationale zuivelmarkt zit in de lift en eind juli is in Brussel besloten dat lidstaten eerder mogen beginnen met de uitbetaling van de toeslagrechten. In plaats van per 1 december mogen de betalingen op 16 oktober beginnen.

De ChristenUnie vindt de situatie zorgelijk. Ze wil dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, waarin alle input- en milieukosten worden meegenomen.

Laatste reacties

 • tuig

  Binnenkort verkiezingen?

 • westerwolde

  Misschien! de grondprijs ?

 • drientje

  Heeft vrouwtje Esmee ook een alternatief voor de bedrijven die niet de hand
  op houden bij de belastingbetaler?

Of registreer je om te kunnen reageren.