Home

Nieuws 247 x bekeken

CBS: omzet en productie voedingsbedrijven omlaag

Voorburg – De omzet van de voeding- en genotsmiddelenindustrie in Nederland is in het tweede kwartaal 6,2 procent gedaald. De dagproductie is 3,6 procent omlaag geschroefd.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De teruggang is in vrijwel alle subcategorieën, van sigaretten tot zuivel, zichtbaar.

Het lijkt erop dat in de industrie is afgerekend met uit de hand lopende voorraden, aldus een woordvoerder van het CBS. In het tweede kwartaal viel de omzet en productie vooral in april dramatisch terug. De daling is ook veel groter dan in de totale industrie, die het CBS raamt op een omzetdaling van 1,7 procent en een productiedaling van 0,7 procent.

Ernstig zijn de cijfers volgens het CBS niet, omdat direct voor april en direct na april groei of slechts een kleine daling ten opzichte van vorig jaar zichtbaar was. “Sommige maanden kunnen uitzonderlijk uitpakken, maar de voedingssector blijft relatief conjunctuurongevoelig.”

Of registreer je om te kunnen reageren.