Home

Nieuws 2317 x bekeken 8 reacties

Bleker wijst Brusselse bemoeienis Hedwige af

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker (Natuur) heeft de Europese Commissie erop gewezen dat het zich niet dient te bemoeien met de wijze waarop Nederland aan natuurherstel doet in de Westerschelde. Dat doet hij in een brief aan Brussel, die vrijdag ook naar de Tweede Kamer is gestuurd.

Bleker reageert op de procedure die de Commissie twee maanden geleden aankondigde tegen Nederland over de Hedwigepolder. Al jaren is discussie over het al dan niet onder water zetten van deze polder voor natuurcompensatie bij het uitdiepen van de Westerschelde. Brussel verwijt ons land hierbij verplichtingen niet te zijn nagekomen. Maar volgens Bleker heeft elke EU-land de vrijheid om te bepalen welke maatregelen het neemt.

Laatste reacties

 • Koeienboer

  Bravo!!!

 • probe14

  Verkiezingsretoriek

 • veldhuize001

  Een heel goeie uitspraak van Bleker want door het uitdiepen gaat er echt geen natuur verloren dat is klinkklare onzin maar als er een milieu kikker dat zegt blijven ze daar op hameren zonder inzicht want dat zijn zo noem ik dat profeten die ook brood eten .

 • Mels

  Geen verkiezingsretoriek maar taal met ballen,Europa bemoei je met je eigen bende!!!,een munt en vrije handel is prima maar in een klein land als NL goede landbouwgrond retourneren naar de zgn natuur is kolder,er zijn betere plekken in Europa om dat te doen waar de grond minder is en de natuur er omheen nog echt natuur en niet zoals in een groot deel van ons land NEPtuur.

 • tessemakergj

  wijs gesproken mels

 • minasblunders1

  Bleker heeft wel eens vaker wat geroepen, tot nu toe heeft hij met alles bakzeil gehaald.

 • politiek

  Inderdaad. Ik kan wel opnoemen wat de heer Bleker afgebroken heeft , maar niet wat hij opgebouwd heeft.

 • daantje

  kunnen ze de blauwe stad niet gebruiken als natuurcompensatie
  heeft u daar al aan gedacht meneer bleker

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.