Home

Nieuws 550 x bekeken 1 reactie

Beemster Polderfair afgelast wegens regen

Middenbeemster - De eerste dag van het driedaagse landbouwevenement Beemster Polderfair in Middenbeemster (Noord-Holland) is vrijdag afgelast wegens overvloedige regenval.

Dat meldde de organisatie. Op de velden staat enkele centimeters water. Hoeveel bezoekers er vrijdag verwacht werden kon de woordvoerder niet zeggen, wel dat voor het hele weekend op ongeveer 20.000 bezoekers wordt gerekend. Het evenement gaat zaterdag en zondag vooralsnog wel door.

Ook op andere plekken in Nederland zorgt de regen voor overlast. Zware buien hebben donderdagavond en vrijdagochtend voor overlast gezorgd in delen van Friesland. Op meerdere plaatsen, waaronder Leeuwarden, Heerenveen en Sint Annaparochie, moest de brandweer uitrukken.

Donderdagavond besloot het waterschap Friesland al extra water te lozen op de Waddenzee, omdat in het noordwesten van de provincie op sommige plaatsen in korte tijd 70 millimeter regen was gevallen.

De komende uren wordt nog meer regen verwacht in Friesland. Het buiengebied trekt langzaam weg in zuidoostelijke richting.

Eén reactie

  • JPSB

    Hè redactie,
    Het is geen Middenmeer maar MIDDENBEEMSTER !!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.