Home

Nieuws 300 x bekeken 1 reactie

Arla-topman Tuborgh leidt Deens denktank voor vergroting voedselexport

Kopenhagen - Een door de Deense regering ingestelde en door directietopman Peter Tuborgh van zuivelconcern Arla geleid ’groeiteam’ moet mogelijkheden aandragen voor groei van de voedselexport. Het doel is een jaarlijkse groei van 4 miljard euro in de komende jaren tot 2020.

De huidige voedselexport van Denemarken is 9,5 miljard euro waard op jaarbasis. Het team moet het rapport met de mogelijkheden maart volgend jaar op tafel leggen. Tuborgh stelt de opdracht graag te aanvaarden. Hij wijst er tevens op dat de doelstelling in houdt dat ook de grondstoffenproductie navenant moet worden uitgebreid. ”Momenteel is die voor de exportambities lang niet groot genoeg.”

Eén reactie

  • Marc1975

    Als ze dan een goede melkprijs, varkensprijs, vleesprijs uitbetalen halen ze zonder problemen hun doelstelling.

Of registreer je om te kunnen reageren.