Home

Nieuws 201 x bekeken

Argentinië klaagt over Spaanse biodieselregels

Buenos Aires - Argentinië heeft een klacht ingediend tegen de Europese Unie bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de nieuwe Spaanse regels voor biodiesel. Deze regels zouden in het nadeel zijn van het Zuid-Amerikaanse land.

Eerder klaagde de EU al over de importregels van Argentinië. De verslechtering van de handelsrelatie tussen beide landen ontstond nadat Argentinië strengere controles uitvoerde bij de oliemaatschappij YPF, een dochteronderneming van de Spaanse Repsol in april dit jaar.

Spanje heeft nu zestig dagen de tijd om aan te tonen dat de nieuwe regels redelijk zijn. Mocht dat niet tot een oplossing leiden, dan kan de WTO een beslissingspanel instellen dat Spanje kan dwingen om de discriminerende regels in overeenstemming te brengen met de WTO-regels. Volgens Argentinië kosten de maatregelen  1 miljoen dollar per jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.