Home

Nieuws 452 x bekeken

Albert Heijn enige supermarkt in top 100 Facebook

Doetinchem - Albert Heijn is van alle supermarkten in Nederland het meest populair op de netwerksite Facebook. Dat blijkt uit de top 100 die het marketingweblog Marketingfacts heeft opgesteld.

Op de meetdatum 1 augustus staat Albert Heijn op nummer zeventien van de lijst. Dierenrechtenorganisatie Wakker Dier staat op de zesde plaats. De fanpagina van de Zwarte Cross is veertiende. De lijst wordt aangevoerd door het woonmerk Riverdale.

De lijst is samengesteld op basis van likes (paginavolgers), shares (hoe vaak een bericht van de site op een eigen Facebooksite wordt gedeeld) en de commentaren die door mensen worden achtergelaten op de Facebookpagina van het desbetreffende merk of bedrijf.

De lijst laat zien dat steeds meer supermarkten, actiegroepen en merken Facebook gaan inzetten om hun boodschap te verkondigen. Het doel is dat de volgers deze informatie ook weer delen met hun vrienden zodat er een sneeuwbaleffect ontstaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.