Home

Nieuws 309 x bekeken 1 reactie

180.000 euro voor beveiliging aardappelen

Wetteren – Het Vlaamse Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek (ILVO) heeft 180.000 euro uitgetrokken voor de beveiliging van een proefveld met genetisch gemanipuleerde aardappelen. Vorig jaar vernietigden actievoerders een goed deel van de proefpercelen.

Minister-president van Vlaanderen Kris Peeters noemde volgens Het Nieuwsblad de som die nodig is om de locatie af te sluiten “triest en Vlaanderen onwaardig”. Volgens Peeters wordt een discussie gevoerd met “argumenten, niet met vernielingen.” ILVO besteedde het geld onder meer aan aan scheermesjesdraad. De 26 soorten transgene aardappelen zijn aangepast om schimmels en ziekten zoals phytophthora te weerstaan.

Eén reactie

  • Aad Baars

    Gewoon met een vliegtuigje een lading landbouwgif droppen is ook een manier .

Of registreer je om te kunnen reageren.