Home

Nieuws 305 x bekeken

Rottumeroog niet in twee stukken gebroken

Driebergen - Rottumeroog en het naastgelegen eilandje Rottumerplaat zijn hersteld van de schade die stormen en extreem hoogtij in de winter hebben aangericht.

Rottumeroog is niet in tweeën gebroken, zoals sommige mensen dachten. Dat heeft boswachter Bert Corté van Staatsbosbeheer geconstateerd bij een bezoek aan de eilandjes, zo meldde de organisatie woensdag. Door de stormen en het uitzonderlijk hoge tij van de Noordzee werd zand over heel Rottumeroog geblazen. De zee kon daardoor makkelijker over het eiland stromen, wat de indruk wekte dat Rottumeroog in twee stukken verdeeld was geraakt.

De zandgeulen die door de storm en het hoogwater waren ontstaan, zijn volgens Corté weer bijna helemaal verdwenen. Ook heeft de plantengroei op de eilandjes zich hersteld. Aan de Noordzeekant van Rottumeroog zijn wat nieuwe, kleine duinen ontstaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.