Home

Nieuws 265 x bekeken

Vertrouwen Belgische boeren daalt licht

Libramont - Belgische boeren zien de toekomst met wat minder vertrouwen tegemoet dan in 2011. Dat blijkt uit een enquête onder ruim 1.200 boeren in opdracht van Landbouwkrediet (bank & verzekeringen).

In Vlaanderen daalde de index licht van 45 naar 43, in Wallonië van 47 naar 43. Het langjarig gemiddelde ligt op 50.
De Vlaamse melkveehouders zijn met een score van 51 veel positiever gestemd dan de Waalse die 44 scoren. Het peil in de varkenshouderij trekt na twee slechte jaren iets aan en scoort nu nagenoeg gemiddeld met een index van 42.
De akkerbouwers zijn de meest positief gestemde agrarische ondernemers in Wallonië met een index van 46.
De Waalse vleesveehouders zijn het meest negatief gestemd over de toekomst met een index van 39. Die uitkomst is mogelijk beïnvloed door de belemmeringen als gevolg van Brucellose-uitbraken ten tijde van de enquete.

Of registreer je om te kunnen reageren.