Home

Nieuws 440 x bekeken

Uitstel van betaling voor Hof van Saksen

Utrecht – Vakantiepark Hof van Saksen heeft uitstel van betaling gekregen van een rechter in Assen. De Kroon Groenprojecten diende twee weken geleden een faillissementsaanvraag in vanwege een vordering van 110.000 euro. Het park is eerder gered doordat meer dan 700 beleggers uit de agrarische sector akkoord gingen met een pijnlijke schikking.

Volgens de schikking kregen beleggers 15 procent van hun inleg terug. Onder de beleggers was veel scepsis over de kansen van het Hof van Saksen, ook na de schikking. Maar beleggers zouden, als schuldeiser, tijdens een faillissement vrijwel zeker pas na de banken aan bod komen en vermoedelijk geen geld terugzien.

Een verzekeringsbedrijf van LTO Noord vestigde de aandacht van boeren op de mogelijkheid te beleggen in het vakantiepark. Circa 50 boeren gingen niet akkoord met de schikking en procederen tegen LTO Noord, omdat de standsorganisatie de risico’s van de belegging niet eerlijk zou hebben voorgesteld.

Of registreer je om te kunnen reageren.