Home

Nieuws 421 x bekeken

Soja-afval levert nieuwe energie

Petten - Het Indiase bedrijf Thermax gaat met een licentie van het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) een biomassa-vergassingsinstallatie bouwen. Het bedrijf gaat restafval van soja verwerken in de energie-installatie.

ECN heeft de zogenoemde Milena-technologie ontwikkeld, waarbij biomassa, zoals landbouwafval, wordt vergast en eventueel omgezet in bio-gas, bio-diesel of elektriciteit.  ECN werkt bij de ontwikkeling samen met het Nederlandse bedrijf  Royal Dahlman, dat onder ander filters en gasreinigingsinstallaties verkoopt.
Het Indiase bedrijf bouwt een domonstratie-installatie waarbij de Milena-techniek wordt gebruikt voor de verwerking van afval van de sojateelt. Het afval is afkomstig van Ruchi Soya Industries. De gewonnen energie wordt gebruikt bij de verwerking van soja.

ECN denkt dat op de langere termijn duizende kleinschalige vergassers in heel India kunnen worden geïnstalleerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.