Home

Nieuws 340 x bekeken

Schotse autoriteiten proberen Vion-fabriek te redden

Livingstone – De autoriteiten van het Schotse raadsgebied West Lothian proberen op alle mogelijke manieren de met sluiting bedreigde Vion-fabriek Hall’s of Broxburn te redden. ‘’We kijken naar alle opties om de werkgelegenheid van de 1.700 mensen die daar werken te behouden,’’ aldus wethouder John McGinty van West Lothian Council.

Vion kondigde vorige week aan dat de fabriek waarschijnlijk gesloten wordt. Hall’s of Broxburn lijdt volgens het vleesbedrijf momenteel 100.000 euro verlies per week. Vion is daarom begonnen met de verplichte 90 dagen consultatieperiode met het personeel die aan elk massa-ontslag vooraf moet gaan. West Lothian Council heeft nu een ‘task force’ ingesteld waar ook vertegenwoordigers van de Schotse regering in meedraaien. ‘’We willen dat Vion kijkt naar alle mogelijkheden om de fabriek open te houden. Wij als Council zullen daarbij zo veel mogelijk steun, expertise en middelen verlenen,’’ aldus McGinty. Hij suggereert daarbij ‘dat Vion eerst eens kijkt hoe het zo ver heeft kunnen komen en daarna naar wat daar dan aan te doen zou zijn.’

Of registreer je om te kunnen reageren.