Home

Nieuws 761 x bekeken

Rechter bevestigt Q-koortsvergoeding

Den Haag - Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven ziet geen reden om de datum voor de vaststelling van de waarde van te ruimen geiten bij Q-koorts aan te passen.

De rechter zegt in een deze week gepubliceerde uitspraak dat niet per se het moment van het besluit bepalend is. In het geval van de betrokken boer lag er een maand tussen het moment waarop duidelijk was dat het bedrijf moest worden geruimd, en het moment waarop de dieren zijn getaxeerd. Alleen als de geiten ophouden met melkgeven, doordat de minister aankondigt dat ze moeten worden geruimd, is dat een reden om het moment van de beslissing bepalend te laten zijn bij de waardebepaling, aldus de rechter. De rechter gaat ervan uit dat de melkgift niet is veranderd door de beslissing dat er geruimd moest gaan worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.