Home

Nieuws 926 x bekeken

Rabobank vervangt hoofd fusies en overnames

Utrecht – Jacqueline Pieters (45) vervangt Emmanuel Durand (49) als hoofd fusies en overnames van de afdeling Food & Agri van de Rabobank Groep. Durand zal in een nieuwe functie verantwoordelijk zijn voor fusies en overnames in Noord- en Zuid-Amerika.

Pieters was directeur van Rabobank International, waar ze volgens de bank bouwde aan strategische relaties met grote concerns in de internationale agribusiness.

Durand, volgens zijn LinkedIn-profiel op Harvard opgeleid en voorheen actief in Latijns-Amerika voor Salomon Smith Barney, kan volgens Rabobank bijdragen aan de groeistrategie van de bank in onder meer de VS, Mexico en Brazilië. In Brazilië claimt Rabobank een balanstotaal van 4 miljard euro. Klanten zoeken de bank op nu andere internationale banken waaronder Banco Santander en ING zich terugtrekken. De Rabobank wil in de VS groeien door onderdelen samen te voegen waardoor spaargeld opgehaald in Californië ook kan worden ingezet voor de voedingssector in bijvoorbeeld het Midwesten.

De Rabobank werkt voor fusies en overnames samen met de Britse zakenbank Rothschild, waarin het in 2008 een aandeel van 7,5 procent nam.

Of registreer je om te kunnen reageren.