Home

Nieuws 2056 x bekeken 2 reacties

‘Rabobank ontsloeg 4 medewerkers vanwege Libor’

Utrecht – Rabobank heeft in 2008 en 2011 in totaal vier werknemers ontslagen vanwege manipulatie van de geldmarktrente. Dat schrijft het Financieele Dagblad op basis van anonieme bronnen in de financiële wereld. De bank zelf geeft geen commentaar.

De werknemers zouden zijn ontslagen omdat ze de interbancaire rente, zoals de Libor of het Euribor-tarief, te hoog of laag doorgaven. De rentes worden vaak gebruikt als referentie bij bedrijfsleningen. Eerder trof de tweede grootste Britse bank, Barclays, voor 456 miljoen dollar een schikking met Europese en Amerikaanse toezichthouders.

De Rabobank gaf eerder toe mee te werken aan een onderzoek naar fraude door 11 andere banken. De Japanse bank Mitsubishi UFJ schorste eerder twee voormalige Rabobank-medewerkers omdat deze mogelijk in hun tijd bij de Rabobank betrokken waren bij de rentefraude. Zakenbank Morgan Stanley schrijft dat de totale boetes en claims voor betrokken banken de 20 miljard dollar kunnen overschrijden.

Laatste reacties

  • lub tuf

    ja ja,groot geworden door klein te blijven.

  • Boertje-M-sob Henak

    Wat heeft de bioscoopschutter te maken met Libor-gate?

Of registreer je om te kunnen reageren.