Home

Nieuws 328 x bekeken

Rabobank grootste groeier in België

Brussel - De oer-Hollandse Rabobank groeit als kool in België. De onlinespaarbank Rabobank.be kreeg in het eerste halfjaar zelfs 32,7 procent meer spaargeld binnen.

Dat is de hoogste groei van de 12 grootste banken bij de zuiderburen. Gemiddeld zagen de banken het ingelegde spaargeld met 4,8 procent toenemen, meldde de Vlaamse zakenkrant De Tijd woensdag na een rondvraag.

De toeloop van Belgische spaarders zou komen door de kredietwaardige status van Rabobank. Ook staatsbank Belfius (voorheen Dexia) groeide bovengemiddeld.

Met circa 7 miljard euro spaargeld passeert Rabobank de aloude Bank van De Post en komt in de buurt van de Record Bank. Concurrent ING België blijft met circa 27 miljard euro flink groter, maar groeide slechts 3,4 procent. De grootste bank in België blijft BNP Paribas Fortis.

Of registreer je om te kunnen reageren.