Home

Nieuws 572 x bekeken 6 reacties

Poetin bekrachtigt toetreding tot WTO

Moskou - President Vladimir Poetin heeft zaterdag de wet ondertekend die Ruslands toetreding tot de Wereldhandelsorganisatie (WTO) bekrachtigt. De ondertekening komt na achttien jaren van soms bittere onderhandelingen over het lidmaatschap.

De maatregel maakt Rusland het 156e lid van de WTO. Het lidmaatschap wordt niet overal met gejuich ontvangen, want middelgrote bedrijven in het land vrezen uit de markt te worden gedrukt, nu importproducten goedkoper worden door verlaging van de douanetarieven.

Economen hebben lang aangevoerd dat het lidmaatschap van Rusland hard nodig is. Sinds de toetreding van China in 2001 was Rusland nog de enige grote economie die zich niet had aangesloten bij de Wereldhandelsorganisatie. De overheid hoopt dat de toetreding de economische groei zal stimuleren.

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  Een overwinning voor de multinationals, Multinational dictator Poetin kan nu wereld wijd zijn gang gaan. Verdere uitholling van de democratische krachten zal het gevolg zijn. Net als in de VN waar de dictator zijn veto misbruikt zal dit ook niet veel goeds toevoegen, Het past goed in de strategie van Poetin om de export op te voeren.
  We moeten vast maar gaan oefenen in meer concumeren. Of toch vraag en aanbod met regeltjes sturen.
  In Holland blijven we vol houden dat het goed is. Ook nu al 75 % van de boeren zijn verdwenen.

 • agratax2

  aarthamstra1. Weer alleen denken aan de landbouw, op het krachtenveld van de wereld economie, zijn grondstoffen zeker zo belangrijk nu die toch werkelijk op raken. zelfs onze landbouwproductie kan niet zonder zink, koper, fosfor en andere elementen waarvan de laatste voorraden in handen zijn of komen van de Chinezen en de Russen. Deze beide totalitair gestuurde landen, drukken de rest van de wereld in een bijrol. Dus betekent het lidmaatschap van Rusland dat zij vrij op de wereldmarkt kunnen en mogen opereren en met hun delfstoffen voorraden (gas, olie, metalen) de rest van Europa in hun macht hebben.

 • joannes

  Beste aarthamstra1 dat 75 % van de boeren verdwenen is heeft vooral met de schaalvergroting in Nederland te maken. Er is namelijk geen liter minder geproduceerd maar marginaal (dankzij quota) meer. Dus hopelijk zal FC weer wat extra kunnen exporteren naar Rusland om de melkprijs relatief hoog te houden. zie voor cijfers: http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=7425zuiv&D1=0-2,8&D2=12,77,142,155,168,181,194,207,220,(l-13),(l-12),(l-1)-l&VW=T

 • aarthamstra1

  Vooral schaal vergroting ,geen inkomens vergroting beste joannes. Hopelijk meer exporteren. Poetin zal de productie van vlees ,melk en granen gigantisch
  opvoeren , de melkprijs zal onder de 20 centen zakken. houd er maar vast rekening mee.

 • info140

  Benieuwd hoe het Rusland gaat bevallen als het zich ineens aan WTO-regels moet houden en niet met elke willekeurige smoes de grens steeds dicht kan gooien.

 • agratax2

  Info140. Maak je niet blij met een Rusland die alle regeltjes zal volgen volgens onze uitleg. Putin weet doorgaans aardig zijn regels door te drukken en hij zal zijn landbouw net opkrabbelende echt niet opofferen aan WTO idealen. Maar melken onder Euro 0,20 / ltr is ook in Rusland een droom die nooit waar zal worden, hun kosten liggen echt niet zoveel lager dan in West Europa.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.