Home

Nieuws 1812 x bekeken

NVWA ontdekt illegale handel in paardensperma

Den Haag - Medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn bij controles gestuit op twee illegale paardenspermawincentra.

Beide wincentra hebben paardensperma gewonnen, vervoerd en verhandeld zonder dat zij beschikten over het verplichte keuringsrapport van de NVWA of het Productschap Vee, Vlees en Eieren (PVE). Eén van de twee wincentra exporteerde dit sperma zelf en was naast het verplichte keuringsrapport niet in het bezit van een verplicht exportcertificaat.
Beide bedrijven is een proces verbaal aangezegd. Verder zijn de bedrijven gesommeerd zich direct onder toezicht te laten stellen bij het PVE om de benodigde vergunningen aan te vragen. De NVWA zal binnenkort controleren of de spermawincentra aan alle regels voldoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.