Home

Nieuws 313 x bekeken

Ministerie nog in overleg over onderzoek Kootwijkerbroek

Kootwijkerbroek - Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) is nog steeds in overleg met de Stichting Onmderzoek MKZ-crisis Kootwijkerbroek over een onafhankelijk onderzoek naar de MKZ-uitbraak in Kootwijkerbroek.

Een delegatie van de Kootwijkerbroekse stichting heeft woensdag overlegd met ambtenaren van het ministerie, onder wie de hoogste veterinair ambtenaar, Christianne Bruschke.

Volgens de stichting was er sprake van een goed constructief gesprek. Dat betekent niet dat de partijen het nu eens zijn over de vervolgstappen. Het is ook de vraag of het op dit moment handig is een onderzoek in te stellen, nu verschillende bezwaarprocedures lopen, aldus de onderzoekscommissie.

Staatssecretaris Bleker heeft in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat hij meer tijd nodig heeft om tot een gefundeerd oordeel te komen over de bezwaren die zijn gemaakt tegen de ruiming van ongeveer 60.000 dieren op meer dan 240 bedrijven. Volgens de stichting heeft  het ministerie laten doorschemeren dat binnen enkele weken een beslissing kan worden verwacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.