Home

Nieuws 592 x bekeken

Meer dan duizend contracten Groene en Blauwe diensten Overijssel

Zwolle - In Overijssel zijn al meer dan duizend contracten voor Groene en Blauwe Diensten getekend. Met de Overijsselse eigenaren van landschapselementen zijn afspraken gemaakt voor het langdurig beheer van hun elementen, soms wel voor 21 jaar.

Landschapselementen kunnen gevormd worden door poelen, houtwallen, bosjes of een solitaire boom middenin het weiland. Het is vaak de grondeigenaar die opdraait voor het beheer van deze elementen. Dat is niet juist, vindt de Stichting Groene en Blauwe Diensten Overijssel. “Omdat we allemaal profiteren van het landschap, moeten we ook allemaal meebetalen aan het onderhouden ervan", stelt de stichting.
In het kader van Groene en Blauwe Diensten krijgen eigenaren van landschapselementen daarom een langdurige vergoeding voor het onderhouden van hun elementen. Deze vergoeding wordt betaald vanuit landschapsfondsen die op naam staan van de Stichting Groene en Blauwe Diensten Overijssel. Deze fondsen worden gevuld door de provincie Overijssel, de gemeenten en private partijen.

Guido Kobessen

Of registreer je om te kunnen reageren.