Home

Nieuws 632 x bekeken

Mais verdringt gerst en rogge in Duits mengvoer

Bonn - De Duitse mengvoerindustrie grijpt aanzienlijk vaker naar mais bij de productie.

Volgens het Deutsche Maiskomitee (DMK) is in het afgelopen bedrijfsjaar 2011/12 rond de 25 procent meer korrelmais ingezet dan in het jaar daarvoor, hoewel ook toen al sprake was van een plus van 15,5 procent naar 1,7 miljoen ton. Dat betekent dat afgelopen jaar ruim 2,1 miljoen ton is gebruikt. Mais is daarmee na tarwe het belangrijkste bestanddeel in mengvoer. Gerst en rogge leveren daarentegen in. Oorzaak is de geringere beschikbaarheid van deze graansoorten, aldus het DMK. Het comité baseert zich bij de cijfers op informatie van de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE) en het Deutsche Verband Tiernahrung (DVT).

Of registreer je om te kunnen reageren.