Home

Nieuws 312 x bekeken

Landelijke vastgoedmarkt zit op slot

Nieuwegein - De landelijke vastgoedmarkt verloopt moeizaam en zal de komende jaren moeizaam blijven. Dat blijkt uit cijfers van het NVM Agrarisch & Landelijk Vastgoed (A&LV). Vandaag presenteert de NVM-vakgroep de cijfers over het eerste halfjaar van 2012.

Voor met name de landelijk gelegen objecten langs drukke wegen, in de buurt van hoogspanningsmasten en gelegen ver van voorzieningen verloopt de vastgoedmarkt moeizaam, constateert A&LV. De gemiddelde verkooptijd neemt toe tot 260 dagen. De prijzen zijn flink gedaald, met 18 procent sinds het eerste halfjaar van 2008.

 

Voor een gemiddelde woonboerderij is het afgelopen halfjaar 433.000 euro betaald. “De markt heeft sterk te lijden onder de ontwikkelingen op de woningmarkt”, weet Van der Waaij. “Het aantal transacties op jaarbasis is met meer dan 40 procent gedaald in vergelijking met voor de crisis. Verkopers zijn in toenemende mate bereid een groter verschil tussen de laatste vraagprijs en het bod te accepteren. Het prijsverschil is opgelopen tot meer dan 9 procent. Ten opzichte van de oorspronkelijke vraagprijs wordt gemiddeld 14 procent toegelegd.”

Of registreer je om te kunnen reageren.