Home

Nieuws 884 x bekeken

Fusie hogescholen CAH en Stoas

Ede – De CAH in Dronten en Almere en Stoas in Wageningen, twee hogescholen binnen de Aeres Groep, zijn per 1 juli institutioneel gefuseerd. De naam van de nieuwe instelling is Vilentum Hogeschool.

Directe aanleiding voor de fusie is de strikte interpretatie van de WHW, de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek. "Eén college van bestuuur mag volgens deze wet geen twee hogescholen onder zich hebben”, verklaart Else Veldhuis, bestuurssecretaris van de Aeres Groep.

Beide hogescholen krijgen een nieuwe naam: de CAH wordt CAH Vilentum en Stoas Wageningen krijgt de toevoeging Vilentum Hogeschool. "De bestaande namen zijn een begrip in Nederland, dus we wilden dat die behouden blijven”, zegt Veldhuis. Vooralsnog heeft de fusie alleen betrekking op een gezamenlijke naam, al wordt er volgens Veldhuis nu wel nadrukkelijker naar elkaars bedrijfsvoering gekeken. "Maar de scholen blijven zelfstandige faculteiten met een duidelijke eigen missie en identiteit, eigen onderwijs, onderzoek en innovatieruimte en positionering.”

Vilentum Hogeschool verzorgt groene hbo-opleidingen in de domeinen (agrarisch) bedrijf, voedsel en groen, toegepaste biologie en natuur, economie & leefomgeving en een lerarenopleiding voor het groene domein. Naast het reguliere onderwijs voeren de faculteiten praktijkgericht onderzoek uit in vier Aeres kenniscentra.

Guido Kobessen

Of registreer je om te kunnen reageren.