Home

Nieuws 774 x bekeken

FrieslandCampina mogelijke overnamekandidaat Griekse kaasfabriek

Athene – FrieslandCampina wordt in de Griekse media opnieuw in verband gebracht met de overname van kaascoöperatie Dodoni. Vijf partijen hebben een overnamebod uitgebracht op de kaascoöperatie in het Noord-Griekse Ioannina.

Dat meldt de ATE-bank die nu nog een meerderheidsaandeel van 67,7 procent in handen heeft. Volgens de agrarische nieuwssite Agrotypos gaat de overnamestrijd vooral tussen FrieslandCampina en Arla. De Nederlandse zuivelonderneming ontkent noch bevestigt de berichtgeving. Dodoni draaide in 2011 een omzet van 96,6 miljoen euro, 14 procent minder dan in 2010. De nettowinst kwam uit op 3,6 miljoen euro. De zuivelonderneming is vooral bekend vanwege haar Feta kaas, gemaakt van geiten en schapenmelk. Jaarlijks kan de onderneming 15.000 ton Feta-kaas produceren. De kaas gaat naar meer dan dertig landen. In de zuivelfabriek kan dagelijks 400 ton melk worden verwerkt. 25 procent van de melk die wordt verwerkt is afkomstig van koeien.

Of registreer je om te kunnen reageren.