Home

Nieuws 548 x bekeken 2 reacties

Franse boerenbond wil Europees minimumloon

Parijs – De Franse boerenbond FNSEA pleit voor een gelijk minimumloon in heel Europa. ‘’Op dit moment is er in veel landen geen sociaal minimum, met name niet in de land- en tuinbouw,’’ aldus voorzitter Xavier Beulin.

Beulin nam gisteren in Parijs deel aan een grote conferentie over de toekomst van het sociaal stelsel in Frankrijk die was uitgeschreven door de nieuwe president Hollande. De voorzitter van de FNSEA nam die gelegenheid te baat om de sociale dumping aan de orde te stellen waar de Franse land- en tuinbouw zich al tijden aan ergeren. Volgens de Fransen zijn met name in Duitsland maar ook in de Zuid-Europese landen de arbeidsvoorwaarden veel lager. ‘’Die sociale dumping is niet houdbaar op Europese schaal. We zien de gevolgen al in een aantal sectoren die vandaag de dag erg verzwakt zijn.’’

Laatste reacties

  • Boertje-M-sob Henak

    dit bericht vreesde ik al heel lang, dus 6,40 euro bruto per uur ?? dus 216 euro per week =875 bruto per maand? Nu begrijp ik het ''groente kweken in Brussel'' Ik vrees dat vele van ons over 3 jaar onder een brug slapen.

  • Abalo

    Meer dan nodig.Hier varkens kweken ,invoer van voeder,N en P uit de mest blijven hier,en varkens worden geslacht en zelfs verwerkt in het Oosten van Duitsland;ze noemen dit een geslaagd tewerkstellingsbeleid

Of registreer je om te kunnen reageren.