Home

Nieuws 1509 x bekeken 2 reacties

ForFarmers mag Brits voerbedrijf overnemen

Brussel - ForFarmers mag de Britse concurrent BOCM Pauls overnemen. Het gefuseerde bedrijf wordt niet te dominant in de veevoerbranche, oordeelde de Europese Commissie woensdag.

Het betreft de laatste stap voor de fusie. De Lochemse voercoöperatie bevoorraad nu circa 10.000 boeren vanuit tien productielocaties in Nederland en Duitsland. Door de overname ontstaat een bedrijf met 2.500 werknemers en 6,6 miljard euro omzet per jaar.

ForFarmers produceert dan jaarlijks 8,8 miljoen ton voer. BOCM Pauls verkoopt jaarlijks voor 600 miljoen euro en is marktleider in mengvoer in Groot-Brittannië. Eerder mocht ForFarmers van Brussel voerbedrijf Hendrix overnemen. ForFarmers wordt naar eigen zeggen het grootste voerbedrijf in Europa. ANP

Laatste reacties

  • kantoor3

    zou deze overname ook weer uit de achterzak van deze voergigant betaald worden. Er wordt toch wel wat verdiend lijkt mij.
    Misschien toch verstandig om te kijken of de marges in de voersector niet wat kleiner gemaakt worden zodat onze kostprijs wat naar beneden kan ipv alleen maar omhoog.

  • mjoosten

    gewoon bij een ander leverancier gaan kijken, prijzen zijn zomaar 2 euro per ton lager

Of registreer je om te kunnen reageren.