Home

Nieuws 580 x bekeken

Duitse voedingsindustrie begint eurocrisis te merken

Berlijn - De Duitse voedingsindustrie begint de gevolgen van de aanhoudende eurocrisis en de teleurstellende ontwikkeling van de consumptieve bestedingen te merken.

Dat meldt Bundesvereinigung der Deutschen Ernährungsindustrie (BVE) in haar nieuwe conjunctuurbericht. De omzet van de sector liep in april ten opzichte van dezelfde maand van vorig jaar met 1,4 procent terug naar 13,5 miljard euro. Gecorrigeerd voor prijsstijgingen en –dalingen zakte de omzet met 4,6 procent. Vooral in Duitsland zelf en de rest van de EU leverde de voedingsindustrie omzet in. Begin dit jaar kon de sector zich nog aan een neergaande lijn onttrekken. De fabrikanten geven de moed echter nog niet op. In Duitsland ontwikkelde de voedingsomzet in de detailhandel zich in de maand mei, met een stijging van 1,2 procent namelijk wel positief. Dat blijkt uit cijfers van het marktonderzoeksbureau GfK.

Of registreer je om te kunnen reageren.