Home

Nieuws 686 x bekeken 5 reacties

Drinkwaterbedrijf praat met LTO over mest

Zwolle - LTO Noord is in gesprek met drinkwaterbedrijf Vitens over het gebruik van mest in en bij waterwingebieden. Vitens wil voorkomen dat nitraten in het grond- en drinkwater terechtkomen.

Drinkwaterbedrijf Vitens is bezig met een publiekscampagne die ook burgers bewust moet maken van de risico's van gebruik van mest of bestrijdingsmiddelen. Negen gebieden in de provincie zijn aangewezen als bijzonder kwetsbaar, omdat vervuiling daar snel doordringt in het grondwater.

Laatste reacties

 • bertes

  drikwater in brabant is 1400 jaar oud. voor dat die die diepte berijkt.
  en bij veel regendagen. wordt nitraat stikstofgas. maar ik zou niet te diep meten. wand anders blijkt dat er niets aan de hand is.

 • joannes

  He @adel ik begrijp dat jij van de ¨mest¨ eet! Wanner is het een keer voor jouw genoeg? Moeten alle varkens die in de EU gegeten worden in Brabant ¨mesten¨?

 • bertes

  wanneer krijgen we weer feiten politiek. en niet zoals nu. emotie politiek

 • bertes

  joannnes eet liever groente gekweekt met kunstmest. ik liever van dierlijke mest. en de natuur wil ook natuurlijke mest.

 • joannes

  Beste Adel, Brabant komt om in de varkens waarvan het leeuwe deel geëxporteerd moet worden omdat we het in Nederland niet op kunnen! De mest van al deze overproductie moet en wordt weggewerkt! Wanneer dan een drinkwater maatschappij een bepaald gebied wil uitsluiten van mest en... kunstmest dump, om de volksgezondheid te beschermen, vindt ik dat lovens waardig. Ik ga er van uit dat ze mijn drinkwater veilig houden en geen risico´s nemen! Een opmerking dan, die meer op roepen dan op onderzoek en zorgvuldigheid is gestoeld, vindt ik dan ongepast en ik vind dat je dat dan ook mag weten. Er zijn al genoeg onverantwoordelijke beslissingen genomen in Brabant tav vergunningen. De tolerantie naar een beperkte groep geinteresseerde varkensboeren is in velen ogen veel te groot.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.