Home

Nieuws 259 x bekeken

Das en Boom dreigt staat met rechter

Beek-Ubbergen - De stichting Das en Boom wil de staat voor de rechter dagen als de plannen om gronden van Staatsbosbeheer te verkopen, worden doorgezet. Dat schrijft voorzitter Jaap Dirkmaat in een brief aan staatssecretaris Henk Bleker.

Volgens de stichting zal het kabinet internationale verplichtingen niet nakomen, als natuurgronden worden verkocht of in beheer gegeven bij particulieren, zonder toereikende beheervergoeding.

Dirkmaat schrijft dat cultureel en natuur-erfgoed verloren gaat, als Staatsbosbeheer ertoe overgaat gronden te verkopen. Volgens de stichting moet de overheid eisen stellen aan de toekomstige eigenaren, zoals een duurzame instandhoudingsplicht en een gunstig en consistent beheer van erfgoed- en natuurwaarde.

Dirkmaat roept de staatssecretaris op geen verdere schade aan te brengen "op het recht van huidge en toekomstige generaties en de instandhouding van hun natuurlijk landschappelijk erfgoed."

Of registreer je om te kunnen reageren.