Home

Nieuws 459 x bekeken

D66 wil stoppersregeling echt alleen voor stoppers

Den Haag - D66-kamerlid Stientje van Veldhoven vindt dat de stoppersregeling voor varkens- en pluimveebedrijven alleen beschikbaar moet zijn voor bedrijven die ook daadwerkelijk stoppen en niet voor bedrijven die later alsnog een doorstart willen maken.

Dat zegt ze tijdens het debat over het mestbeleid.

De stoppersregeling is in het leven geroepen voor bedrijven die niet voldoen aan het Besluit Huisvesting ten aanzien van de ammoniakuitstoot en op termijn willen stoppen. Zij hoeven niet te voldoen aan de eis voor emissiearme stalsystemen, maar moeten per 1 januari 2013 met andere maatregelen wel een evengrote emissiereductie realiseren.

Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu kon tijdens het debat niet garanderen dat alleen echte stoppers kunnen deelnemen aan de regeling. "Als ze alsnog een doorstart willen maken, moeten ze wel aan alle eisen voldoen voor de ammoniakemissies", zegt Atsma.

Of registreer je om te kunnen reageren.