Home

Nieuws 1101 x bekeken 2 reacties

Brussel staat eerder uitbetalen toeslagen toe

Brussel - De EU-lidstaten mogen dit jaar eerder dan gewoonlijk beginnen met de uitbetaling van de bedrijfstoeslagen en rundvee- en kalverpremies. Tien landen hadden hiertoe een verzoek ingediend in verband met voortslepende financiële crisis.

In plaats van 1 december mag dit jaar al op 16 oktober met de uitbetaling worden begonnen. In het geval van de bedrijfstoeslagen geldt deze derogatie voor de helft van de betalingen. Van de rundvee- en kalverpremies mag 80 procent voortijdig worden uitgekeerd. Boeren in Noord-Italië kunnen nog eerder aanspraak maken op Europese subsidies, omdat zij in mei zijn getroffen door een zware aardbeving.

Tot de indieners van het verzoek voor eerdere uitbetaling behoren Polen, Spanje, Italië, Griekenland, Letland, Litouwen, Hongarije, Ierland en Roemenië. Het is onbekend of Nederland gebruik gaat maken van de derogatie. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie was woensdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.Laatste reacties

  • politiek

    Er lopen dus behoorlijk wat ,,lijntjes,, van de beschermde !! rundvee/kalvermarkt naar Brussel. Inderdaad is nog onduidelijk wat Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie hiermee aanmoet. Ik mag hopen dat men naar de gehele agrarische veehouderij door dezelfde bril kijkt, en zoniet dan ook een duidelijke uiteenzetting toe naar de toekomst voor de diverse sectoren.

  • bankivahoen

    Vergeet het maar politiek@.Varkens en pluimvee hebben nog altijd aan de laaatste mem gehangen en dat zal niet veranderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.