Home

Nieuws 5968 x bekeken 1 reactie

Beuningen wil 112.000 euro van boerin

Beuningen - Om een uitstaande schuld van zo'n 112.000 euro alsnog te innen bij agrarisch onderneemster Marlies Hermans heeft de gemeente Beuningen een deurwaarder ingeschakeld. Dat meldt de Gelderlander. Volgens het dagblad had Hermans jarenlang een biologische boerderij aan de Dijk in Beuningen.

De biologische boerderij deed ook dienst als kampeerboerderij en therapiepraktijk. De gemeente Beuningen legde twee jaar geleden de eigenaresse de verplichting op om de veiligheid van haar boerderij te verbeteren, onder meer door bouwtechnische ingrepen. Toen dat vervolgens niet gebeurde, paste de gemeente bestuursdwang toe en legde Hermans dwangsommen op.

Hermans zou inmiddels woonachtig zijn op een geitenboerderij in Frankrijk. De gemeente heeft geprobeerd contact met haar te krijgen, maar dat is niet gelukt. Met een deurwaarder probeert de gemeente nu de dwangsom, die  is oplopen tot zo'n 112.000 euro, alsnog te innen.  De vrouw heeft zich wel laten uitschrijven bij de gemeente Beuningen.

Een beslag op de boerderij is opgeheven om de weg vrij te maken voor een nieuwe koper. De inkomsten uit de verkoop van de boerderij zouden mogelijk ook de dwangsom kunnen opleveren.

Guido Kobessen

Eén reactie

  • Frans Smit

    Een dergelijk hoge dwangsom lijkt mij voor waarschijnlijk erg ver doorgevoerde veiligheidsmaatregelen buitenproportioneel. Zo jaag je bedrijven en mensen over de kling of het land uit.
    met groet, Frans

Of registreer je om te kunnen reageren.