Home

Nieuws 568 x bekeken

Anti Big Pig bijt in stof

Den Haag - De gemeente Steenbergen en de Stichting Anti Big Pig in het Noord-Brabantse Kruisland hebben bij de Raad van State geen voet aan de grond gekregen bij hun bezwaar tegen de toestemming die de provincie Noord-Brabant heeft gegeven voor een vleesvarkenshouderij.

De provincie stemde er mee in dat het bedrijf een vergunning kreeg voor het houden van 8.000 vleesvarkens. Het bedrijf breide uit met 2.880 vleesvarkens in een nieuwe stal.

Zowel de actiegroep als de stichting Anti Big Pig vonden dat het bedrijf een meilieu-effectrapportage had moeten maken. Volgens de Raad van State blijft de omvang van het bedrijf en de uitbreiding daarvan echter binnen de perken, waardoor een mer-verplichting niet geldt. ABP had ook gesteld dat de vergunning niet langer mocht gelden dan tot 2013, omdat dan nieuwe welzijnsregels van kracht worden. De rechter zegt dat de wet Milieubeheer dat argument niet erkent als reden voor een vergunning voor bepaalde tijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.