Home

Nieuws 318 x bekeken

Weer uitbraak e-coli in Frankrijk

Bordeaux – In Bordeaux zijn afgelopen week vier kinderen opgenomen in het ziekenhuis wegens een besmetting met de e-coli bacterie. Eén van de kinderen is inmiddels weer naar huis.

Vermoed wordt dat de besmetting is veroorzaakt door rauwe hamburgers. Een partij van die producten is inmiddels door de winkelbedrijven en fabrikant teruggeroepen.

Volgens de fabrikant, de Société des viandes élaborées (Saviel) d'Estillac, is de uiterste verkoopdatum al half juni verlopen maar zijn er waarschijnlijk veel kopers die de hamburgers in de diepvries hebben gedaan. De uitbraak lijkt veel op een soortgelijke zaak in Lille, waar vorig jaar juni zes kinderen met e-coli naar het ziekenhuis moesten. Ook die besmetting werd veroorzaakt door rauwe hamburgers, in dat geval van het merk Steak Country waarvan de fabrikant inmiddels over de kop is gegaan.

Ruud Peys

Of registreer je om te kunnen reageren.