Home

Nieuws 1047 x bekeken laatste update:23 aug 2012

Veel nieuwkomers op verkiezingslijst Christenunie

Den Haag – Op de kandidatenlijst van de Christenunie staan bij de top tien zeven nieuwkomers. De top drie bestaat uit de zitten de Kamerleden Arie Slob, Joël Voordewind en Carola Schouten.

Op plaats vier staat Gert-Jan Segers, huidige directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de Christenunie. De vijfde plek is voor Carla Dik-Faber, fractievoorzitter van de Christenunie in de provincie Utrecht. Op de zesde plaatst heeft de Christenunie wetenschapper Eppo Bruins gezet. Hij is recent overgestapt van CDA naar Christenunie.

TV-presentator Herman Wegter staat op plaats zeven. Hij maakte onder andere het televisieprogramma Melk en Honing, over duurzaam leven en eten. Gezien de profielen van de kandidaten lijkt hij de eerst aangewezen persoon als toekomstig landbouwwoordvoerder en opvolger van vertrekkend kamerlid Esmé Wiegman.

De top tien kandidaten van de partij wordt verder aangevuld met regionale politici Anja Haga uit Leeuwarden, Ixora Balootje uit Rotterdam en Ard Kleijer uit Putten.

Op de lijst van vijftig kandidaten staat Reinier van Hoffen op plaats 36. Hij is zelfstandig adviseur gericht op ontwikkelingshulp, agrarische ontwikkeling en voedselzekerheid.

Directeur Bart Jaspers Faijer van Stichting Stimuland staat op plaats 43. Stimuland is gericht op duurzame ontwikkeling van het platteland.

In de actuele politieke peilingen staat de Christenunie op vijf zetels, evenveel als het aantal zetels dat de partij nu in de Tweede Kamer heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.