Home

Nieuws 774 x bekeken 3 reactieslaatste update:23 aug 2012

Koopmans vertrekt, Geurts komt

Den Haag – CDA’ers Ger Koopmans, Henk Jan Ormel en Ad Koppejan keren na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer. Daarmee verliest de fractie in één klap al haar landbouwspecialisten.

Dinsdagochtend publiceerde partijvoorzitter Ruth Peetoom de conceptkandidatenlijst. Zoals bekend wordt die aangevoerd door Sybrand van Haersma Buma, die onlangs de lijsttrekkerschapsstrijd won van het Purmerendse wethouder Mona Keijzer; zij staat nu op de tweede plek. Derde in de rangorde is de Fries Sander de Rouwe.
De kandidatenlijst telt veel nieuwe namen. Van de eerste vijftien zitten er acht nog niet in de Kamer, waaronder Jaco Geurts. De NVV-secretaris lijkt de logische opvolger van Koopmans als voornaamste woordvoerder op landbouw. Opvallend is verder dat geen van de zittende bewindslieden zich kandidaat stelt voor de Kamer, ook staatssecretaris Joop Atsma (milieu) niet. Van Henk Bleker was al bekend dat hij er niets voor voelt zitting te nemen in het parlement.
De kandidatenlijst wordt op 30 juni tijdens een partijcongres in Utrecht vastgesteld.

Laatste reacties

  • farmer135

    zitten er nog mensen tussen op een verkiesbare plaats die wat van landbouw weten ?

  • politiek

    Dat is geschiedenis, nu niet meer

  • anton1937

    Naast Geurts nummer 9 staan er prima vertegenwoordigers voor de landbouw op de CDA kandidatenlijst. Denk aan Wilma van Rijt-van de Kruis die nu wethouder ruimtelijke ordening is in Heeze-Leende, zij is uitstekend op de hoogte van de landbouw, niemand weet meer van landbouwontwikkeling milieuwetgeving etc dan zij. Zij verdient de steun van alle boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.