Home

Nieuws 661 x bekeken

VVD weer in opmars in peiling De Hond

Den Haag - De VVD stijgt weer in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

Nadat de partij drie weken terug was weggezakt naar 24 zetels in de Tweede Kamer, stond ze zondag weer op 28. Dat zijn 2 zetels meer dan vorige week, maar wel nog steeds drie minder dan bij de vorige verkiezingen.

De SP zou als er nu verkiezingen waren de grootste partij zijn met 31 zetels. Dat is meer dan een verdubbeling vergeleken bij de verkiezingen van 2010, toen ze er 15 haalde, maar 1 minder dan vorige week.

De peiling van De Hond vertoont verder geen grote verschillen met vorige week. De PvdA stijgt een zetel naar 20 (10 minder dan bij de vorige verkiezingen), de PVV daalt er 1 naar 23 (1 minder dan in 2010) en het CDA komt op 12 zetels uit (1 minder dan vorige week, 9 minder dan bij de vorige verkiezingen).

De andere partijen blijven gelijk. D66 komt uit op 16 zetels (6 meer dan in 2010), GroenLinks op 6 (min 4), de ChristenUnie op 6 (hetzelfde als in 2010), de SGP en de Partij voor de Dieren elk op 3 (in beide gevallen plus 1) en overige partijen op 2.

Of registreer je om te kunnen reageren.