Home

Nieuws 266 x bekeken

Twee procent gangbare Duitse boeren maakt 'zeker' snel overstap naar biologisch

Berlijn - Twee procent van de boeren in Duitsland is ’heel zeker’ van plan de komende twee jaar over te schakelen op de biologische productie. Dat stelt het Bauernverband (DBV) op basis van een enquête.

Tien procent van de boeren geeft aan te overwegen de overstap te maken of kan ’zich in ieder geval voorstellen misschien op biologische landbouw over te stappen', registreert het DBV.

De belangstelling onder de kleinere bedrijven (onder de 50 hectare) is los daarvan hoger dan onder de grotere. Melkveehouders zijn in grotere getale geïnteresseerd dan varkens- en pluimveehouders. Volgens het DBV groeit het binnenlandse biologische voedingsaanbod langzamer dan de vraag en is de branche daarom meer genoodzaakt te importeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.