Home

Nieuws 2174 x bekeken 4 reacties

Te smalle brug bij Westervoort wordt breder

Westervoort - Verkeer op de brug over de IJssel bij Westervoort moet elkaar binnenkort weer goed kunnen passeren. De brug was na reconstructie te smal geworden om twee grote voertuigen elkaar te laten passeren. Rijkswaterstaat begint donderdag met aanpassingen van de constructie.

Half juli moet de brug zodanig zijn aangepast, dat ook brede voertuigen elkaar weer voorbij kunnen. Dat lieten Rijkswaterstaat en de gemeenten Arnhem en Westervoort vrijdag weten.

Langs de rijstroken worden de randen verlaagd, waardoor ook brede landbouwmachines met uitsteeksels aan de zijkanten weer langs elkaar kunnen rijden zonder elkaar te raken. Dat kon door de huidige hoge randen, die vorig jaar zijn aangebracht, niet. Met verkeersregelaars en verkeerslichten moest het verkeer over de brug worden geregeld.

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) greep in maart in. Op haar kosten wordt de brug aangepast. Dat gaat tussen de 300.000 en 400.000 euro kosten.

Laatste reacties

 • huubjansen

  Op haar kosten? Dat lijkt me sterk.

 • gerstiroma

  de verantwoordelijke personen die dit destijds veroorzaakt hebben zullen nu toch wel gekort worden op hun ( riante) salaris

 • schoenmakers1

  Het zou wel goed zijn om de verantwoordelijke persoonlijke aansprakelijkheid hadden, zou er veel minder verkeerd gaan in dit land

 • bert46

  Zouden er ook eens standaard regels kunnen komen voor zulke situaties,en zo zijn er natuurlijk nog veel meer voorbeelden,zou een heleboel geldverkwisting kunnen voorkomen.
  Ik heb wel eens het idee dat men eerst wat doet,voordat men nadenkt wat de gevolgen er van zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.