Home

Nieuws 339 x bekeken

‘SDE+ kan leiden tot subsidie-luchtfietserij’

Rotterdam – Onrealistische en onrendabele duurzame-energieprojecten dreigen een groot gedeelte van de subsidiegelden van de SDE+ op te slokken. Dat stelt de directeur publieke zaken Hein Greven van energiebedrijf Eneco.

De projecten die de meeste duurzame energie beloven voor het laagste bedrag in euro’s krijgen in de regeling recht op eerste aanvraag. Veel aanvragers van experimentele energieprojecten schetsen volgens Greven een te rooskleurig beeld van de hoeveelheid duurzame energie die men kan produceren. Hierdoor was het voor 2012 beschikbare budget van 1,7 miljard euro binnen enkele dagen overvraagd, terwijl veel van de gehonoreerde aanvragen straks nooit of in beperkte mate duurzame energie opleveren. Subsidie voor windenergie komt als bewezen opwekkingsbron daardoor in verdrukking, aldus Greven.

Of registreer je om te kunnen reageren.