Home

Nieuws 216 x bekeken

Rosenthal en Verhagen praten met Netanyahu

Jeruzalem - In Israël praten minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken en minister Maxime Verhagen van Economische Zaken donderdag met premier Benjamin Netanyahu.

Ze spreken onder meer over de intensivering van de contacten tussen beide landen. Ook wordt over handel gesproken. Verhagen is deze week met een handelsmissie in Israel. Verder staat het vredesproces tussen de Palestijnen en Israel op de agenda, net als de toestand in Syrië en Iran.
Oorspronkelijk zou ook premier Mark Rutte bij het overleg met de Israelische premier zijn om de oprichting van een Nederlands-Israelische Samenwerkingsraad te bekrachtigen. Maar na de val van het kabinet is de oprichting van de Samenwerkingsraad doorgeschoven naar een volgende regering.
Later op de dag voert Rosenthal ook nog overleg in Ramallah met zijn collega bij de Palestijnse Autoriteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.