Home

Nieuws 522 x bekeken

RWE/Essent bouwt twee 'superwindmolens'

Groningen - Energieconcern RWE/Essent bouwt in Eemshaven in Groningen aan twee 'superwindmolens', die tot de grootste in Nederland behoren. Dat heeft het bedrijf vrijdag bekendgemaakt.
De turbines kunnen ruim 10.000 huishoudens van stroom voorzien. "Dat is ruim genoeg voor de inwoners van een gemeente als Veendam, Heerenveen of Huizen", aldus RWE/Essent. De wieken van de molens reiken tot een hoogte van liefst 177 meter.

Het type 'megaturbine' dat nu geplaatst wordt, is eigenlijk bedoeld voor op zee. RWE/Essent doet nu echter eerst op land ervaring op met bouw, beheer en exploitatie van de turbines. Uiteindelijk moeten er 48 van dit type komen in een door RWE gepland windpark op zee, ten noorden van het Duitse eiland Helgoland.

Of registreer je om te kunnen reageren.