Home

Nieuws 188 x bekeken laatste update:7 jun 2012

‘Productschap Tuinbouw vanaf juli ondernemersgedreven’

Zoetermeer – Ondernemingsplatforms van 10 tot 15 moeten van het Productschap Tuinbouw vanaf juli een “ondernemersgedreven” organisatie maken.

Dat heeft voorzitter Agnes van Ardenne bekendgemaakt. De platforms krijgen primair een adviserende rol maar kunnen ook thema’s op de agenda zetten en investeringsprogramma’s opstellen.

De twee sectorcommissies Voedingstuinbouw en Sierteelt & Groen blijven de belangrijkste organen. “Directe inbreng van ondernemers en werknemers zal ertoe leiden dat onze programma’s nauw aansluiten bij wat er speelt bij de bedrijven en zo toegevoegde waarde voor hen hebben”, aldus Van Ardenne. Mede vanwege de financieel penibele situatie van relatief veel bedrijven in de tuinbouw is het volgens Van Ardenne “meer dan ooit relevant om via een gezamenlijke aanpak aan duurzame innovatie te werken”. Er zijn platforms voor elke van de zes programma’s van het productschap, waaronder arbeid, energie & Co2 en plantgezondheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.