Home

Nieuws 889 x bekeken 2 reacties

Overleg FloraHolland en Plantion levert niets op

Aalsmeer – Onderhandelingen tussen FloraHolland en Plantion over de samenwerkingsovereenkomst hebben nog geen resultaat opgeleverd. De twee gebrouilleerde bloemenveilingen zetten overleg volgende week voort.

Een kort geding van Plantion jegens FloraHolland is voorlopig wel opgeschort omdat laatstgenoemde de zelfstandigheid van Plantion zegt te willen respecteren.

FloraHolland vindt dat de handel van FloraHolland-leden richting klanten van de bloemenveiling, dus via bemiddeling, via FloraHolland zelf moet lopen en dat geen ontheffing nodig is om via Plantion zaken te kunnen doen. Plantion vindt dat in het ontheffingsbeleid geen verschil mag bestaan tussen handel via de klok en via bemiddeling. Het conflict is gecompliceerd: FloraHolland is dusdanig bepalend in de markt dat zonder samenwerkingsovereenkomst Plantion vreest veel leden te verliezen.

FloraHolland heeft de twintig jaar oude samenwerkingsovereenkomst per 20 februari opgezegd nadat Plantion eerst tegen het advies van FloraHolland een nieuwe veiling bij Ede liet bouwen om vervolgens avances tot fusie af te slaan. FloraHolland is met een omzet van 4,1 miljard euro over 2011 aanzienlijk veel groter dan Plantion, dat 114 miljoen euro noteerde.

Laatste reacties

 • ikkethuis

  Vertel er ook even bij dat de omzet van plantion sneller stijgt als van FloraHolland.
  Misschien moet floraholland eens in de leer gaan bij plantion, mogelijk dat ze over arrogantie nog veel kunnen leren. lid floraholland

 • oudlid

  Alweer stelt Flora Holland zijn eigen belang boven het van haar leden. Deze leden en aanvoerders moeten zelf hun broek op houden en zoeken naar een weg om hun produkt tegen een prijs te vermarkten waar een goed gevoel bij is.
  Het geschil gaat over de bemiddeling van produkten van een Flora-Hollandlid en niet over de klokaanvoer( volgens het pers bericht )maar plantion heeft deze wel nodig voor een rendabele bedrijfsvoering (gebeurd dit andersom dan niet?). Wanneer deze wegvalt zal het voor de veiling moeilijk worden een klokveiling te blijven (geldt natuurlijk ook voor flora holland).Dus Flora-Holland stop eens met leven zuur maken van Plantion en ga eindelijk eens voor een eerlijke boterham voor uw leden en aanvoerders op welke veiling dan ook . En vraag je eens af waarom deze leden hun produkt dan via Plantion laten bemiddelen.
  een oudlid

Of registreer je om te kunnen reageren.