Home

Nieuws 779 x bekeken 1 reactie

Nederland moet 81.000 euro landbouwgeld terugbetalen

Brussel - Nederland moet 81.000 euro aan landbouwgeld terugbetalen aan Brussel. Aanleiding zijn administratieve fouten in de jaarrekening over 2007.

Dat heeft de Europese Commissie vrijdag bekendgemaakt. Andere EU-lidstaten moeten nog dieper in de buidel tasten. Zo krijgt Spanje een boete van ruim 130 miljoen euro opgelegd wegens het beplanten van wijngaarden zonder plantrechten. Om dezelfde reden moet Italië bijna 100 miljoen terugbetalen.

In totaal eist Brussel 426 miljoen euro van de lidstaten, dat wordt toegevoegd aan de Europese begroting. Vanwege de economische crisis is recent besloten dat landen, onder voorwaarden, tot achttien maanden uitstel van betaling kunnen krijgen. De eerste die daar gebruik van mag maken is Griekenland.

Eén reactie

  • Mels

    Lekker he Europa oh oh wat worden we er beter van allemaal,hoe haal je het in je hoofd om zulke boetes uit te delen,die komen toch op de grote hoop en gaan uiteindelijk weer retour land van herkomst,beter zou zijn om simpelweg een export grens in te stellen,maar waar de bemoeienis van Europa in dit soort gevallen goed voor is is mij niet duidelijk,de markt voor wijn ed regelt het toch zelf wel of snap ik er nu weer niks van omdat ik tegen een grote overheidsbemoeienis ben.

Of registreer je om te kunnen reageren.